Кількість
|
Вартість
|
||
|
Іноді повільніше — краще, особливо коли йдеться про швидкість засвоєння протеїну.
В той час, як швидке засвоєння протеїну потрібно безпосередньо до і після тренування, повільне вивільнення бажано в інший час. Казеїновий протеїн чутливий до рівня pH та кислотного середовища шлунка. В результаті йому потрібно більш ніж удвічі більше часу для розщеплення на амінокислоти в порівнянні з сироваткою та іншими протеїнами. Казеїн — це найпоширеніший протеїн у коров'ячому молоці. Вважається, що це високоякісний протеїн, оскільки він легко асимілюється та дає достатню кількість амінокислот, які не можуть бути синтезовані самим організмом.
Ще одна корисна властивість казеїну полягає в тому, що він дає почуття ситості. Казеїн чинить легкий тиск на стінки шлунка. З боку шлунка надходять у такий спосіб сигнали в головний мозок про те, що шлунок наповнений і треба припинити їсти. Казеїн засвоюється повільніше від усіх інших типів протеїну. Це дозволяє створити ефект повільного вивільнення "time-released", тобто постійний приплив амінокислот у м'язи протягом тривалого часу.Бодибілдери та атлети, які прагнуть наростити чисту м'язову масу, скоротять час відновлення та зможуть уникнути м'язового руйнування завдяки 100% Casein Protein. Також можуть отримати велику користь від цього продукту особи, зацікавлені у покращенні якості свого сну.
Дослідження казеїну
Мабуть найцікавіше дослідження казеїну, дослідження Буарі, встановило, що казеїн приблизно на 30% збільшує протеїновий синтез, а також зменшує катаболізм на 34%. Але важливіше те, що казеїн сприяє збереженню позитивного балансу азоту протягом 7 годин після вживання.
Інше дослідження звернуло увагу на ефект казеїну, коли його використовували у програмі 12-тижневої важкоатлетичної програми. Учасники були поділені на дві групи, кожна з яких дотримувалась збалансованої дієти, включаючи 75 г додаткового протеїну на день. Відмінність була тільки в джерелі протеїну, що використовується: в той час як перша група використовувала протеїнові коктейлі, в основі яких була сироватка, друга група використовувала молочні протеїнові ізоляти (80% казеїну, 20% сироватки). Наприкінці дослідження група, яка використовувала ізолят молочного протеїну, скинула більше зайвого жиру (7 кг проти 4,2 кг), набрала більше чистої маси (4 кг проти 2 кг), а також загалом стала сильнішою, ніж група, яка використовувала сироватку. /p>