L-Аргінін відноситься до умовно незамінних амінокислот. Найкращі натуральні джерела: горіхи, кукурудза, желатин, шоколад, родзинки, вівсяна крупа, кунжут. При сучасному способі харчування кількість засвоюваного L-Аргініну не заповнює ті підвищені потреби, які визначаються сучасним способом життя. дозволяє підтримувати його концентрацію на верхніх межах норми;
Аргінін є донором і природним переносником азоту. Він забезпечує азотом систему ферментів, званих NO-синтазами, які синтезують NO групу.
NO група - це медіатор міорелаксації судин артеріального русла. NO група - це головна речовина, що регулює тонус судин артеріального русла, від якого залежить діастолічний тиск. При нестачі Аргініну і недостатній активності NO-синтаз діастолічний тиск зростає; L-Аргінін бере участь у циклі переамінування і виведення з організму кінцевого азоту, т. е. продукту розпаду відпрацьованих білків. Від потужності роботи циклу (орнітин – цитрулін – аргінін) залежить здатність організму створювати сечовину та очищатися від білкових шлаків.
Склад однієї порції (1 таблетка):
L-аргінін - 1000 мг
Інші компоненти: целюлоза, стеаринова кислота (рослинне джерело), натрій кроскармеллоза, діоксид кремнію, вегетаріанське покриття.
Спосіб вживання: по 1 таблетці 1-3 рази на день. Приймайте між їжею або перед сном з вуглеводним напоєм.